• Stomatologie Cluj Napoca
 • Cluj Napoca, Str. Câmpului, nr. 33

Știai că poți opta pentru fațete dentare no-prep, fără a șlefui dinții?

Fațetele dentare no-prep fără șlefuirea dinților stomatologie non invaziva cluj napoca dentist oral design clinic

Fațetele dentare no-prep, cunoscute și sub denumirea de fațete aditive prepless fac parte din categoria serviciilor de stomatologie non-invazivă prestate de Oral Design Clinic (NO-Prep dentistry) și NU presupune șlefuirea dinților pentru aplicare. În acest articol vom dezbate despre cum poți să ajungi să ai un zâmbet perfect, fără să-ți pilești nici un dinte.

Ești interesat de fațete dentare dar te gândești că nu vrei să-ți strici dinții?

Oral Design Clinic are soluția perfectă pentru tine! Experiența de peste 20 de ani a specialiștilor noștri și tehnologia digitală de ultimă generație face din clinica noastră o adevărată galerie de artă, cu zâmbete perfecte și sănătoase.

Majoritatea pacienţilor doresc să obţină un efect maxim estetic cu un minim de sacrificiu dentar. Acesta este de altfel un trend nou în stomatologie, de a conserva cât mai mult din ţesuturile naturale ale pacientului, din dinte, din vitalitatea dintelui, fără să alterăm gingia, spațiul care înconjoară dintele.

Ca și fațetele tradiționale, fațetele dentare no-prep sunt lipite pe suprafața externă, vizibilă a dinților și pot modifica cu ușurință dimensiunea, forma și culoarea danturii. Ca și avantaj principal față de fațetele tradiționale, în cazul celor aditive nu se reduce deloc din dinți (fără șlefuire) și datorită acestui fapt, adeziunea lor este mai bună, fiind doar în smalț.

Din punct de vedere tehnic, ele sunt identice cu fațetele clasice. Sunt la fel de estetice și au acelasi grad de longevitate.

Fațetele no-prep sensibilizează dinții?

Fiind un tratament pur aditiv, pilirea dinților nu este necesară. Așadar, procedura se realizează fără anestezie, nu este dureroasă, iar în urma tratamentului nu există sensibilitate. Fațetele dentare no-prep nu deteriorează sub nicio formă dintele, iar dacă după o perioadă nu le mai vrei, poți reveni la dinții tăi naturali.

Când se recomandă fațetele prepless?

În cei peste 20 de ani de activitate a specialiștilor de la Oral Design Clinic, am identificat cele mai comune cazuri când se pacienții optează pentru fațetarea fără șlefuirea dinților:

 • când ne dorim să corectăm forma și dimensiunea unor dinți;
 • dinți nanici, de dimensiuni reduse, cu spații între ei;
 • completarea rezultatelor unui tratament ortodontic, mai ales la adult;
 • dinți cu uzuri dentare sau eroziuni acide, fie prin ingestie, fie prin boala de reflux;
 • dinți cu fracturi dentare;
 • pentru corecturi minime de culoare;
 • când curbura arcadei dentare nu e armonizată cu restul feței, cu buzele, cu arcadele osoase;
 • în cadrul unor tratamente complexe de restaurări bimaxilare, asociate cu alte tipuri de restaurări.

Citește aici cazurile în care nu se recomandă tratamentul stomatologic cu fațetele dentare no-prep.

Care sunt etapele pentru tratamentul cu fațetele no-prep?

Acest tip de fațete se aplică doar pe dinții integri și sănătoși, și cum aceștia nu trebuie piliți, nu este nevoie de niciun fel de provizorat. Tratamentul presupune 3 etape: design, amprenta și cimentarea fațetelor. Impactul estetic este imediat.

Fațetele no-prep sunt realizate din diverse tipuri de materiale precum:

 • ceramica presată (litiu disilicat) combinată sau nu cu tehnici de stratificare pentru mai bune rezultate estetice;
 • ceramica frezată din blocuri prefabricate;
 • ceramica feldspatică, care e aplicată prin stratificare pe bonturi speciale din masa refractară;
 • materiale compozite.

Vezi aici prețurile clinicii Oral Design pentru tratamentul cu fațete no-prep.

Primul pas pe care trebuie să îl faci pentru a putea avea un zâmbet perfect, este acela de a merge la un consult stomatologic. Estetica este un element foarte important pentru decizia noastră, însă sănătatea danturii tale este cea mai importantă. Programează-te chiar azi la o consultație la Oral Design Clinic!

Stomatologie non-invazivă

Ești interesat de fațete dentare dar te gândești că nu vrei să-ți strici dinții? Medicii stomatologi Oral Design Clinic te vor ajuta să obții un zâmbet perfect și sănătos.

Cabinet Stomatologic Dentar Cluj Napoca fatete dentare

Fațete dentare

Laboratorul Oral Design se distinge în România prin capacitatea sa de a crea fațete integral ceramice cu o precizie remarcabilă, de doar 0.1 mm, personalizate pentru a oferi fiecărui pacient zâmbetul de Hollywood visat.

Articole similare