• Stomatologie Cluj Napoca
 • Cluj Napoca, Str. Câmpului, nr. 33
Home/Servicii/Implant dentar
Implant dentar dinti ficsi in 24 ore Cabinet Stomatologic Cluj Napoca Oral Design Clinic

Implant dentar

Află totul despre implant dentar  

Fie că pierdem unul sau chiar toți dinții, implanturile și tehnicile moderne de implantologie pot face minuni. La Oral Design Clinic creăm un zâmbet definitiv, fără a resimți nici o durere!

Pe lângă impactul socio emoțional pe care îl are lipsa dinților din cavitatea bucală asupra noastră, scade calitatea vieții și în același timp ne afectează starea generală de sănătate: osul maxilar, acolo unde nu mai există dinte se va resorbi, structurile faciale se vor modifica astfel fața va căpăta un aspect de îmbătrânire prematură, dinții vecini vor migra schimbându-și poziția corectă și multe altele.

Îți dorești un zâmbet complet funcțional, în doar 24 de ore? La Oral Design Clinic, datorită protocolului foarte bine definit și echipelor interdisciplinare, ai această posibilitate! În urma consultației stomatologice, poți opta pentru un implant dentar fast (rapid) de reconstrucție totală a danturii (“All-on-4” sau “All-on-6”), tratament în urma căruia îți recapeți zâmbetul într-o singură zi.

Un tratament eficient cu implanturi dentare este acela care restaurează estetic și funcțional dantura pentru cel puțin 10-20 de ani. Astfel, confortul unor dinţi puternici şi stabili ne va ajuta să recăpătăm încrederea care ne-a lipsit și să zâmbim mai mult ca niciodată. La Oral Design Clinic, vei găsi cele mai inovatoare tehnici din domeniul implantologiei, cu liniştea unui rezultat sigur şi garantat!

Implanturi dentare dinti ficsi in 24 ore Cabinet Stomatologic Cluj Napoca Oral Design Clinic

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este singura soluție de tratament care înlocuiește unul sau mai mulți dinți lipsă și care redă în proporție de 99% funcționalitatea și estetica naturală a acestora, conform Academiei Americane de Implantologie Dentară.

Rolul piesei din titan (biocompatibil cu organismul) sub forma de șurub este acela de a înlocui rădăcina dintelui care lipsește, iar împreună cu reconstrucția coronara peste implant se reface estetica și funcționalitatea aparatului dento-maxilar.

Tratamentul prin implantul dentar este indicat tuturor pacienților care nu prezintă o contraindicație absolută pentru orice fel de intervenție chirurgicală generală sau la nivel osos. 

În cei peste 20 de ani de activitate a specialiștilor de la Oral Design Clinic, am identificat cele mai comune cazuri când se recomandă implantul dentar:

 • la pierderea unui dinte, atunci când nu se dorește prepararea dinților cu scopul de a realiza o punte și de a fi invaziv cu țesuturile dentare;
 • în cazul edentațiilor multiple (lipsa mai multor dinți), când se dorește refacerea morfologiei și funcției dentare pierdute;
 • la pacienții cu edentații totale, purtători de proteze mobilizabile și la care stabilitatea protezelor este foarte scăzută, soluția de lucrări pe implanturi fiind una net superioară.

La Oral Design Clinic avem o echipă de medici specialiști certificați internațional, care se asigură că fiecare pacient beneficiază de o abordare personalizată și multidisciplinară a tratamentului pentru a îi reda încrederea de a zâmbi din nou!

Nu există un așa numit candidat ideal pentru implant dentar, însă sunt câteva contraindicații absolute generale de care trebuie să ținem cont:

 • hipertensiune arterială majoră decompensată;
 • endocardită bacteriană;
 • diabetici insulino-dependenți;
 • ciroză hepatică;
 • afecțiuni pulmonare cronice obstructive;
 • afecțiuni ale oaselor sau afecțiuni oncologice;
 • bolnavi de cancer sub tratament cu radioterapie sau chimioterapie;
 • maladii endocrine necontrolabile și alte boli genetice;
 • afecțiuni psihotice.

Se pot insera implanturi la persoane aflate la orice vârstă din momentul când s-a încheiat creșterea. Limitele sunt impuse de copii sau adolescenți, la care nu s-a definitivat procesul de creștere scheletică și persoane foarte vârstnice (> 90 ani), la care vindecarea este foarte precară.

Pierderea dinților reprezintă o adevărată problemă, chiar dacă înlocuirea acestora, din păcate, este frecvent amânată sau chiar ignorată. Gravitatea situației trebuie evaluată din mai multe puncte de vedere, printre care vârsta pacientului și poziţia dintelui lipsă.

Principalii factori care duc la pierderea dinților sunt: boala parodontală, caria dentară și complicațiile ei, lipsa igienei dentare, factorii genetici, accidente, traumatismele sau lucrările stomatologice greşite.

Factorii care influențează rata de succes a implanturilor

Dovezile arată ca rata de succes a tratamentului cu implant dentar este de peste 98% (conform US National Library of Medicine National Institutes of Health), acest procent de reușită depinzând de starea de sănătate a pacientului, tipul de implant dentar, igiena zilnică și corectitudinea realizării restaurărilor dentare. Un alt studiu pe 13.000 de implanturi urmărite timp de 15 ani arată o rată de supraviețuire între 85%-92%.

Realizarea incorectă a restaurărilor protetice duc la periimplantită și mai apoi la pierderea implanturilor. Deoarece implanturile se osteointegrează în decurs de 1-3 luni, reușind astfel să facă corp comun cu osul, nu vor prezenta nici un fel de mobilitate. Restaurările protetice trebuie sa fie realizate fără tensiuni, în rapoarte ocluzale și funcționale corecte, cu posibilitatea de a fi igienizate cât mai ușor.

implant dentar cluj

Dacă condițiile sunt potrivite, se pot realiza coroane pe implanturi imediat după intervenția chirurgicală, astfel pacientul poate pleca cu dinți ficși la finalul programării.

Un aspect foarte important de care trebuie să ținem cont este că fumatul și lipsa igienei orale sunt factori care influențează negativ durata de viață a implanturilor. Însă, respectând cu stricteţe indicaţiile medicilor specialiști Oral Design Clinic, implanturile dentare își mențin funcționalitatea uneori și mai mult timp decât dinții naturali. Vei putea râde sau vorbi cu încredere şi te vei putea bucura de alimentele tale preferate.

Sistemele de implanturi pe care le folosim în cadrul clinicii Oral Design

Straumann, considerate în prezent cele mai performante implanturi la nivel mondial. Realizat exclusiv în Elveția, un implant Straumann® prezintă garanția unui produs medical la cel mai înalt nivel. Calitatea sa excepțională este susținută de numeroase studii realizate de-a lungul anilor, dar și de rata de succes a intervențiilor de implantologie.

Argon K3Pro, recunoscut ca fiind unul dintre cele mai calitative sisteme din implantologia dentară. Cu soluțiile sale, nu numai pentru cazuri standard, ci și pentru cele mai neobișnuite tipuri de tratamente, K3Pro® oferă o gamă completă de implanturi, în condițiile unei calități garantate „Made in Germany”.

Megagen AnyRidge, care a introdus conceptul inovator al spirelor progresive Knife Thread, cu ajutorul cărora acest tip de implant poate fi o soluție optimă de tratament indiferent de calitatea osului în care este inserat. Spirele special Knife Thread asigură atât protecția osului cortical, cât și posibilitatea atașării unei coroane dentare fixe în aceeași ședință cu inserarea implantului, micșorând astfel timpul tratamentului.

 • Implantul propriu-zis este piesa care se inserează în os, înlocuind rădăcina dentară;
 • Bontul protetic, este piesa care se fixează în implant, făcând conexiunea între implant și coroana dentară;
 • Șurubul are rolul de a fixa bontul protetic de implant;
 • Coroana dentară are rolul de a reface estetica, morfologia și funcția dintelui pierdut.
Implant dentar dinti ficsi in 24 ore Cabinet Stomatologic Cluj Napoca Oral Design Clinic

Tehnologiile folosite în clinica Oral Design pentru implanturi dentare

Clinica și laboratorul Oral Design folosește protocoale digitale pentru a realiza ghiduri chirurgicale, reușind astfel sa planifice și să implanteze implanturile în pozițiile cele mai corecte. Folosirea tehnologiei digitale ne ajută să oferim pacientului dinți în mai puțin de 4 ore.

 • radiografie digitală și CBCTl;
  scaner digital intraoral;
 • scaner digital extraoral;
 • planificare digitală și ghiduri chirurgicale;
 • design digital al restaurărilor dentare;
 • sisteme CAD/CAM.

Clinica Oral Design deține din România​

De ce este unicat Scanerul Imetric ICAM 4D? Pentru că este singurul scaner pentru implanturi care este certificat că scanează, transferă și oferă poziția 3D a implanturilor din cavitatea bucală în softul de modelaj CAD fără erori. Restul scanerelor intraorale de pe piața mondială nu pot face acest lucru.

Avantaje implanturilor dentare

Cu ajutorul implantului dentar îţi poţi recăpăta toate funcţiunile pe care le îndeplineau dinţii tăi naturali. Vei putea să mănânci ceea ce îți place şi să vorbeşti uşor şi clar, iar toate astea îți vor da un nou sentiment de linişte şi siguranţă.

Astfel, există multe beneficii care pot fi obținute prin inserarea de implanturi dentare. Unul dintre beneficiile imediate este un zâmbet mai frumos. Dinții sunt unul dintre primele lucruri pe care oamenii le observă, așa că atunci când unei persoane îi lipsesc dinții, o poate determina să aibă o stimă de sine scăzută. Implanturile dentare pot ajuta oamenilor să le redea încrederea, astfel încât să poți zâmbi din nou. Implanturile dentare seamănă, de asemenea, cu dinții naturali, așa că majoritatea oamenilor nu vor putea spune dacă o persoană are implanturi dentare.

Dinții lipsă fac ca o persoană să aibă dificultăți să mestece. De aceea, mulți oameni trebuie să renunțe la unele dintre alimentele lor preferate. Implanturile dentare te pot ajuta să te bucuri din nou de mâncarea ta preferată dar și să zâmbești necondiționat.

Comoditatea este un alt avantaj al implanturilor dentare. Acestea durează mult timp, astfel încât nu trebuie să-ți faci griji cu privire la înlocuirea lor la fiecare câțiva ani. De asemenea, implanturile dentare nu fac carii.

Beneficiile implanturilor le depășesc pe cele ale altor soluții stomatologice, iar la Oral Design Clinic tratamentul cu implanturi dentare este la standardul maxim de calitate în stomatologia modernă.

Cum se efectuează un implant dentar la Oral Design Clinic?

Consultație inițială: cuprinde examinarea pacientului, radiografie (CBCT), scanare intraorala, poze, discuții și pregătirea unui plan protetic individual.

Inserarea implanturilor: medicul specialist în implantologie Oral Design Clinic va insera implantul în osul maxilarului, în zona edentată. De știut că fiecare pacient este diferit și experiența fiecăruia este diferită dar, de regulă, lipsită de durere, disconfort.

Osteointegrarea: reprezintă procesul prin care în jurul implantului dentar se formează țesut osos, având ca rezultat creșterea stabilității și integrarea în organism a acestuia. În funcție de cazul clinic și poziția implantului, osteointegrarea poate dura între 3 și 6 luni. În primele săptămâni de la inserarea implanturilor vei avea o alimentație mai ușoară pentru a evita lezarea țesuturilor. Medicul chirurg va decide dacă implanturile se pot încărca imediat cu restaurări temporare sau se temporarizează încărcarea lor.

Fixarea bontului: odată ce implantul s-a osteointegrat, un conector (bont protetic) este înșurubat în implantul dentar. În unele cazuri, bontul protetic poate fi poziționat pe implant în aceeași etapă cu inserarea implantului.

Realizarea lucrărilor definitive (restaurărilor): după ce implanturile s-au osteointegrat și gingiile s-au vindecat, medicul va amprenta poziția implantelor cu ajutorul materialelor de amprentă sau cu ajutorul scanerului intraoral.

Durată tratament: În funcție de complexitatea planului de tratament, întregul proces poate dura între trei și nouă luni sau chiar mai mult dacă este nevoie de intervenții chirurgicale complexe (sinus lift, adiții, grefe). Odată implanturile osteointegrate se poate începe etapa de realizare a lucrării protetice. Timpul de execuție a acestora lucrări s-a redus considerabil în datorită tehnologiei digitale de ultima generație folosite în clinica Oral Design (scanere intraorale, scanere extraorale, CAD/CAM dar și a materialelor inovative).

Verificări periodice: Este recomandat de a vizita periodic medicul stomatolog pentru efectuarea igienizărilor, a controalelor periodice și a investigațiilor radiologice.

Intervenția de implantologie nu este dureroasă, durează în medie o oră și se realizează în cele mai multe cazuri sub anestezie locală.

30% dintre români şi-au pierdut toţi dinţii naturali, de trei ori mai mult faţă de media europeană de 10%. În ultimii ani, tot mai mulţi români au ales să îşi înlocuiască dinţii lipsă cu implanturi dentare, în detrimentul soluţiilor clasice, precum protezele dentare.

La Oral Design Clinic, implanturile dentare pe care le realizăm reprezintă efortul unei echipe multidisciplinare de specialiști acreditați mondial, care au la dispoziție cel mai performant laborator dentar din țară, integrat în clinică. Ai întrebări privind implanturile dentare sau dorești mai multe informații pe acest subiect? Programează-te chiar azi la o consultație!

ngrijirea din ilor ncepe devreme

Joacați un rol activ în prevenirea problemelor dentare, economisiți timp și bani descoperind simplii pași de îngrijire orală.

tratament stomatologic cosmetic

Fără nicio urmă de îndoială, credem ferm că un zâmbet strălucitor are puterea de a schimba lumea. În calitate de experți în cosmetica dentară, suntem aici pentru a-ți îmbunătăți zâmbetul cu precizia unui sculptor, creând perfecțiune din imperfecțiune. Ne ocupăm de totul, de la fațete dentare de porțelan la albirea profesională a dinților, fiecare procedură …

Programează-te chiar azi la o consultație!