• Stomatologie Cluj Napoca
  • Cluj Napoca, Str. Câmpului, nr. 33
Home/Servicii/Igienă orală – Profilaxie
Detartraj periaj profesional air flow Cabinet Stomatologic Dentar Cluj Napoca Oral Design Clinic

Ce este profilaxia și igiena dentară?

Prevenția reprezintă totalitatea informațiilor și cunoștințelor aplicate în beneficiul sănătății noastre. În stomatologie, igiena orală este baza profilaxiei, iar prin intermediul unei sănătăți orale, este important să conștientizăm că vom dobândi și o bună sănătate generală, întrucât cele două sunt într-o strânsă legătură. Practic, profilaxia se referă la ansamblul măsurilor medico-sanitare, care se iau pentru prevenirea apariției și răspândirii bolilor. Din fericire, în ceea ce privește medicina dentară, un procent mare din afecțiuni pot fi prevenite dacă înțelegem importanța igienei orale.

Doar sloganul “Spălați-vă pe dinți de 2 ori pe zi”, reprezintă o motivație. Prevenția reprezintă acțiunile noastre, a profesioniștilor Oral Design Clinic de a motiva și transmite informații către pacienți, având ca obiectiv sănătatea și buna funcționare a cavității orale.

Studiile realizate de Academia Americană de Stomatologie recomandă realizarea profilaxiei dentare cel puțin o dată la 6 luni. Astfel, te asiguri că îți menții sănătos nu doar zâmbetul, ci și întregul organism. Te așteptăm la Oral Design Clinic pentru menținerea unui zâmbet sănătos și frumos!

Cel mai mare avantaj este să știm că ceea ce prevenim nu vom trata, astfel evităm durerea, complicațiile atât medicale cât și financiare (costurile cresc odată cu complexitatea manoperelor). Alte avantaje substanțiale sunt:

  • Păstrarea propriilor dinți pe durata întregii vieți (da, este posibil, cu o igienă riguroasă).
  • Prevenirea unor afecțiuni generale (boli cardiovasculare, diabet, afecțiuni gastrice, renale, hepatice, etc).
  • Longevitatea restaurărilor dentare (obturații, lucrări protetice, implanturi, fațete,reabilitări totale).

Putem împărți igiena dentară în două categorii, igiena dentară realizată acasă, în fiecare zi, și igienizarea profesională, realizată în cabinetul de medicină dentară, la intervale de timp, stabilite împreună cu medicul curant în funcție de nevoile fiecărui pacient. Este important să înțelegem că fiecare dintre noi are o formulă dentară unică, la fel cum avem o amprentă unică, motiv pentru care indicațiile trebuie individualizate și adaptate fiecărei persoane pentru a obține rezultate cât mai bune.

Cabinet Stomatologic Dentist Cluj Napoca Oral Design Clinic

Procedura de lucru Oral Design Clinic​

În urma consultului clinic, medicul dentist stabilește statusul igienei orale al fiecărui pacient, starea generală de sănătate, nivelul de sensibilitate la anumiți stimuli, obiceiurile de igienă orală de acasă și se stabilește o procedură individualizată.

Astfel, se poate recomanda:

  • Detartraj realizat manual sau cu aparat cu ultrasunete;
  • Periaj profesional;
  • Air-flow;
  • Indici de sângerare gingivală.

După etapa de igienizare propriu-zisă, pentru Oral Design Clinic este foarte important să instruim și să motivăm pacientul pentru menținerea rezultatelor, cu tehnici adaptate pentru acasă. Fiecare pacient primește recomandări specifice, urmate de ședințe de control pentru a urmări eficiența lor.

Pentru noi este esențial ca fiecare pacient să înțeleagă cât de importantă este igiena orală în menținerea unei sănătăți orale, generale și mai ales în funcționarea pe termen lung a restaurărilor realizate în cabinet (implanturi, lucrări protetice, fațete ,obturații, etc). Nouă ne place să o numim educare conștientă a pacientului privind sănătatea orală. Programează-te chiar azi la o consultație la Oral Design Clinic!

Programează-te chiar azi la o consultație!