• Stomatologie Cluj Napoca
  • Cluj Napoca, Str. Câmpului, nr. 33
Home/Servicii/Radiologie dentară, investigații clinice și de diagnostic
Radiografie panoramica dentara CT dinti Cabinet Stomatologic digital Dentar Cluj Napoca Oral Design Clinic

Pentru stabilirea unui diagnostic corect este nevoie de o serie de investigații care să ne ajute în stabilirea diagnosticului și conceperea planului de tratament. Radiografia dentară permit medicului stomatolog să aibă acces la imagini ale interiorului structurilor dentare și a osului și ajută, împreună cu informațiile clinice, la stabilirea unui diagnostic corect.

La Oral Design Clinic folosim aparate de ultimă generație pentru efectuarea investigațiilor radiologice de la firma KAVO DENTAL KAVO OP 3D PANORAMIC, CEPH, CBCT, KAVO FOCUS și KAVO SCAN eXam. Această tehnologia de ultimă generație utilizează o cantitatea de radiație foarte redusă, sub limita radiațiilor la care oamenii sunt expuși în mod normal atunci când călătoresc cu avionul, stau la soare, vorbesc la telefon sau se uita la TV.

Radiografia retroalveolară sau intraorală

Radiografia retroalveolară sau intraorală este cea mai mică radiografie 2D și este efectuată pe 2-3 dinți. Aceasta ajută stomatologul să observe evoluția cariilor în interiorul dinților și poziția canalelor dentare, la diagnosticul cariilor incipiente localizate interdentar. Ea se folosește și în cazul tratamentelor endodontice (scoaterea nervului), când se efectuează o radiografie înainte de intervenție cu scop diagnostic și o radiografie de control la finalul intervenției, pentru a verifica dacă tratamentul endodontic este corect realizat și eficient.

Radiografia panoramică sau extraoral

Radiografia panoramică sau extraorală reprezintă o imagine 2D, fiind o poza a întregii danturi a pacientului și ajută medicul stomatolog pentru o evaluare completă a cavității bucale. Pe aceasta imagine se poate observa poziționarea dinților și suspiciuni de carie, care ulterior se pot investiga suplimentar cu o radiografie retroalveolară. Deasemenea, ea ne dă o perspectivă bidimensională a osului.

Tomografia dentară sau CT-ul dentar

CBCT -ul reprezintă o investigație radiologică 3D extrem de valoroasă în stabilirea unui diagnostic.

Imaginile 3D surprinse de CBCT oferă posibilitatea medicului implantolog să exploreze volumul osos al pacientului pentru a vedea dacă osul rămas după pierderea dinților are suficient volum pentru poziționarea 3D a implanturilor sau este nevoie de reconstrucții osoase prin tehnici de regenerare.

De asemenea are un rol extrem de important în cazul odontectomiilor (extracția măselelor ”de minte’’) pentru a vizualiza raportul molarilor cu structuri anatomice importante (nervi, vase de sânge, sinusuri maxilare, dinți vecini).

Un alt beneficiu ar fi în cazul dinților incluși, când ajută medicul ortodont în alegere tipului de aparat dentar pe care să le aplice pentru redresarea în cavitatea bucală a acestor dinți.

Radiografie panoramica dentara CT dinti Cabinet Stomatologic digital Dentar Cluj Napoca Oral Design Clinic

Te așteptăm la Oral Design Clinic în condiții de siguranță maximă în urma implementării unor proceduri stricte de sterilizare, dezinfecție și decontaminare. Colegii noștri din Front Office îți vor oferi toate informațiile necesare aferente serviciilor de radiologie dentară.

Programează-te chiar azi la o consultație!