• Stomatologie Cluj Napoca
  • Cluj Napoca, Str. Câmpului, nr. 33
Home/ThD. Cristian Petri
ThD. Cristian Petri Fondatorul clinicii și coordonatorul Oral Design Lab

ThD. Cristian Petri

Fondatorul clinicii și coordonatorul laboratorului de tehnică dentară Oral Design
  • Phone:
  • Office:
  • Email:

Scurtă descriere

S-a născut în anul 1978 în inima Transilvaniei. A absolvit tehnica dentară în anul 1999 în Cluj-Napoca unde și-a început ucenicia, după care a lucrat în laboratoare din America și Germania, specializandu-se  pe lucrări scheletate, telescoape și protetică pe implanturi.

Cristian și-a continuat studiile la Danube University Krems. Pe lângă aceasta, a urmat cursurile organizate de: Masimiliano Trombin, MDT; Achim Ludvig, MDT; Haristos Girinis, MDT; Nondas Vlachopoulos, CDT; Uwe Gehringer, MDT: Thomas Sing, MDT; Jan Langner, MDT; Sensei Shigeo Kataoka, MDT.  Începând cu anul 2002, deține propriul laborator dentar în Cluj-Napoca, iar din 2011 se axează pe reabilitări complexe, estetică, minim-invazivitate și funcție.

Începând cu  2011, susține cursuri de specialitate în România dar și în alte țări, publică articole în reviste naționale și internaționale precum: Dental Target, Dental Dialogue, Das Dental Labor, Spectrum Dialogue, Labline Magazine, Quintessence, Reflex, CAD/CAM International.

A primit câteva premii naționale și internaționale, printre care amintim:

  • în 2005, Premiul Dental Progress / Lichtenstein.
  • în anul 2014 Premiul I în colaborare cu Dr. Silvana Canjau-Post „Terapia minimă invazivă – soluția la un rezultat estetic și funcțional”, Congresul Internațional de Dentist Esthetic, București, România.
  • în 2017 împreună cu dr. Ionut Branzan au fost câștigătorii premiului „Excelența în protetică” (Zerodonto – AIOP, APS, JPD), Italia.

În 2018, Cristian Petri a fost invitat să devină membru al prestigiosului grup Elvețian Oral Design de către fondatorul Willi Geller și este proprietarul primului Centru Oral Design din România.

Este co-fondator și președinte al Dental Initiative România, o asociație non-profit cu caracter educațional și este, de asemenea, inițiatorul congresului TEAM din România.

Echipa laboratorului Oral Design Clinic, coordonată de Cristian Petri, este formată  din 9 persoane, dintre care 8 tehnicieni detari cu peste 20 de ani de experiență în domeniu. Din cadrul echipei Oral Design Lab face parte și ThD Tudor Todea este singurul „certified trainer for Exocad” din România și Europa de Est.  

Oral Design Lab a fost primul laborator din țară care a introdus ceramica presată, zirconiul și protocoalele digitale CAD/CAM, având astfel experiența cea mai mare în aceste domenii. Am fost și primul laborator din țară care a realizat fațete dentare fără prepararea dinților (no-prep fără șlefuire).

La momentul actual, laboratorul Oral Design este unicul din țară care poate realiza fațete integral ceramice la grosimea de 0.1 mm, personalizate fiecărui pacient, fie prin protocol digital fie analogic.

Laboratorul Oral Design este situat la etajul clinicii și este compus din zona de recepție, sală structuri, sală modele, sală ceramică, sală design 3D, sală CAD/CAM cu 3 mașini de frezat, birouri administrative și toalete.

Interviu cu ThD. Cristian Petri, fondatorul clinicii Oral Design

Când și de ce ați hotărât să deveniți Tehnician Dentar?

Aș putea spune că lucrurile în viață se întâmplă cu un anumit sens, iar decizia de a deveni tehnician dentar a venit inițial ca sfat din partea părinților, deoarece îmi plăcea sa fiu atent la ceea ce făceam, migălos, perseverent și cu un gram de simț artistic…

Orar Clinica