• Stomatologie Cluj Napoca
  • Cluj Napoca, Str. Câmpului, nr. 33

Introducere în lumea digitală

Cabinet Stomatologic Dentar Cluj Napoca Oral Design Clinic

Cel mai important rol în influenţarea vieţii contemporane îl deţine astăzi, incontestabil, tehnologia. Tehnologia digitală tot mai avansată utilizată în stomatologie și tehnică dentară a condus la apariția aparaturii medicale de înaltă performanță, ce aduce multiple beneficii pacienților, îmbunătățind astfel semnificativ calitatea vieții.

Azi vom aborda subiectul “Integrarea în lumea digitală vs lumea analogică”.

Cu toții ne dorim să câștigăm timp în orice situație, iar evoluția tehnologiei ne ajută să reușim manopere mai rapide, mai precise, mai predictibile, iar la final rezultatul sa fie unul calitativ și cât mai eficient. Clinica Oral Design dispune de aparatură digitală de vârf și de ultima generație, utilizată în toate manoperele atât clinice cât și tehnice (de laborator).

Te-ai saturat ca în momentul amprentării să ai senzații neplăcute?

Noi am rezolvat această problemă prin folosirea tehnologiei digitale de scanare intraorală, așa numitul scanner intraoral de la firma 3 Shape, recunoscută pentru excelența sa pe piața stomatologică digitală din întreaga lume. Tehnologia de vârf a scanerului ne permite să scanăm 2 arcade dentare în maxim 4 min și cu o precizie de 5 microni, scurtând ședința stomatologică și crescând calitatea actului medical. Transmiterea informațiilor digitale se face prin email, iar în maxim 5 min de la scanare, tehnicienii noștri dentari pot începe partea de restaurare.

Nu doar aparatura e necesară în acest proces tehnologic de realizare a unei restaurări complet digitale, ci e nevoie și de cunoștințele necesare în softurile de modelare 3D a restaurărilor. Specialiștii Oral Design Clinic au cunoștințele necesare participând la numeroase cursuri și traininguri pe acest subiect, atât naționale cât și internaționale. Mai mult, avem în echipă un “Certificate trainer din România cât și Europa de Est” în Exocad, cunoștințe verificate și certificate printr-un examen chiar la sediul Exocad din Germania.

Pentru ca tot procesul tehnologic să fie de înaltă calitate, avem nevoie și de câteva fotografii pentru a le putea încărca în softul digital și a avea un rezultat la standarde de calitate superioare.

După procesul de modelare realizat cu minuțiozitate de trainerul nostru certificat Exocad Tudor Todea, e nevoie și de o aparatură industrială de reproducere care să reflecte nivelul superior de detalii al restaurării protetice realizat în mediul digital. Folosim aparatură de înaltă precizie și aici excelăm cu 3 mașini de frezat de la firma Imes, recunoscute pentru precizia de frazare de numai 3 microni cât și o durabilitate și eficiență în timp de peste 15 ani.

După întreg procesul de modelare și frezare e nevoie și de intervenția umană în prelucrarea și “ pictarea” dintelui pentru a prinde viață cât și o integrare naturală în cavitatea orală. Acest proces de 3D staining înseamnă redarea restaurării protetice o nuanță naturală integrându-se perfect în cavitatea orală iar rezultatul va fi de excepție. Ultima etapă este cimentarea restaurării în cavitatea orală printr-o tehnică de cimentare adezivă oferind o rezistență crescută și făcând-o solidă și durabilă.

Cei 23 de membri Oral Design Clinic formează o echipă ce poate oferi o rezolvare complexă a problemelor dentare, încă de la prima vizită în clinică. Dezvoltarea unui sistem multidisciplinar integrat în care pacienții beneficiază de tratamente eficiente şi rapide, cu ajutorul tehnologiei avansate ne-a consolidat ca o alegere de încredere în rândul clujenilor când vine vorba de servicii stomatologice.

Știm cu toții cât de prețios este timpul pacienților, dar și cât de importantă este calitatea. De aceea, la Oral Design Clinic am investit în tehnologie digitală încă de la început și continuăm să investim atât în dezvoltarea echipei, dar și în echipamente și aparatură digitală de ultimă generație. Programează-te chiar azi la o consultație la Oral Design Clinic!

Articole similare