• Stomatologie Cluj Napoca
  • Cluj Napoca, Str. Câmpului, nr. 33
Home/Dr. Ana Petri
Dr. Ana Petri Fondatorul clinicii Oral Design și medic stomatolog – estetică, protetică și implantologie dentară Cluj Napoca

Dr. Ana Petri

Fondatorul clinicii și medic stomatolog – estetică, protetică și implantologie dentară
  • Phone:
  • Office:
  • Email:

Scurtă descriere

Ana a absolvit colegiul de tehnică dentară în anul 1999 în cadrul UMF Iuliu Hațieganu. Pasiunea pentru estetică a determinat-o să evolueze și pentru aceasta a ales să urmeze cursurile Facultății de Medicină Dentară din Oradea pe care a absolvit-o în anul 2008. 

A participat la numeroase cursuri de specializare în domeniul esteticii dentare, fațete și lucrări protetice pe implanturi, atât în țară cât și în străinătate. 

“Creating beautiful smile“ este motto-ul care o ghidează în viața profesională. A început activitatea în cabinetul individual în anul 2008, iar începând cu anul 2019 a deschis prima clinică acreditată sub îndrumarea grupului Elvețian Oral Design, împreună cu soțul ei cu care formează o echipă de 20 de ani.

Interviu cu Ana Petri

Când și de ce ați hotărât să deveniți medic stomatolog?

Am decis să devin medic stomatolog după câțiva ani de la terminarea colegiul de tehnica dentară. După o perioada de 3 ani de lucru în laborator, pasionată fiind de partea de protetică și estetică dentară, am schimbat meseria și am început  cursurile facultății de stomatologie, considerând că aș putea să ajut pacienții mult mai bine din poziția de medic.

De cât timp faceți parte din echipa Oral Design Clinic? 

Sunt unul din inițiatorii acestui proiect, născut din dorința de a oferi servicii  stomatologice de calitate cu ajutorul tehnologiei inovative de ultimă generație. Închegarea unei echipe performante care să lucreze la cele mai înalte standarde a venit din nevoia de a aborda interdisciplinar fiecare caz și de a oferi  planuri de tratament personalizate  pentru fiecare pacient.

Care considerați că este punctul forte al clinicii Oral Design?

Consider ca sunt mai multe puncte forte în momentul de față: echipa supra-specializată formată din medici specialiști, laborator dentar hitech integrat, dotare cu aparatura performantă și unicat, logistica foarte bine gândită, cu săli de tratament individuale dotate cu sisteme de filtrare a aerului, locuri de parcare pentru pacienți și faptul că oferim servicii stomatologice de înaltă calitate.

Cum definiți succesul în acest domeniu?

În primul rând aș vorbi de pasiune pentru meseria pe care am ales-o, iar cu ea pot  să creezi zâmbete frumoase – fără pasiune nu poți sa creezi ceva frumos.

Alte aspecte importante țin de educație și specializarea continuă deoarece materialele, tehnologia și protocoalele de lucru se schimbă foarte repede, fiind nevoie de participare la cursuri și congrese de calitate – fără educație și specializare continuă nu poți să evoluezi.

Dacă vrei să ai un pacient mulțumit trebuie să dai tot ce ai mai bun astfel încât el să te recomande și altor pacienți.

Care credeți că sunt atuurile unui stomatolog bun?

  • investiție continuă în educație , comunicare bună , lucru în echipa interdisciplinare;
  • poate să conducă un plan de tratament complex , să-l discute interdisciplinar și să ofere soluții optime de tratament;
  • este ca un arhitect care vede în detaliu fiecare aspect al planului de tratament personalizat , îl conduce și îl duce la bun sfârșit.

Considerați că, în prezent, ar trebui să se schimbe ceva în stomatologia din România? Dacă da, ce anume?

  • plan național de dedicat igienei orale, deoarece există o lipsă mare de informare în ceea ce privește importanța realizării corecte a  igienei orale;
  • implementarea unui program de igienă orală și prevenție  la copii (grădinițe, școli);
  • platforme educaționale.

Cum vă înțelegeți cu echipa cu care lucrați?

Consider că am reușit să creez o echipă bine sudată care se ghidează după aceleași principii  în ceea ce privește calitatea serviciilor oferite – punem actul medical pe primul loc.

Împreună cu colegii mei, am reușit să creăm o atmosferă caldă, plăcută, în care pacientul să se simtă confortabil, în siguranță și relaxat.

Care credeți că este cel mai important aspect al relației medic-pacient?

Cel mai important aspect al relației medic-pacient cred eu că este încrederea pe care poți sa o transpui pacientului. Încrederea are la bază respectul față de meserie, pregătirea profesională, comunicarea bună și disponibilitatea arătată. Odată realizat transferul de încredere, colaborarea cu pacientul este mult mai ușoară atât pentru medic cât și pentru pacient.    

În final, povestiți-ne puțin despre hobby-urile dvs. și cum vă relaxați în timpul liber.

Am multe hobby-uri, însă activitatea mea preferată este să-mi petrec timpul cu familia, fie că este vorba de plimbări prin natură, ascultat muzică sau vizionat filme pe Netflix. Îmi place și să testez rețete culinare noi și iubesc limba italiană, pe care o exersez zilnic.

Orar Clinica