• Stomatologie Cluj Napoca
  • Cluj Napoca, Str. Câmpului, nr. 33
Home/Dr. Bugnariu Adina
Dr. Bugnariu Adina Medic specialist parodontologie Cluj Napoca

Dr. Bugnariu Adina

Medic specialist parodontologie
  • Phone:
  • Office:
  • Email:

Scurta descriere

Adina a absolvit facultatea de medicină dentară în anul 2015, în cadrul UMF “Iuliu Hațieganu”din Cluj-Napoca. A urmat un rezidențiat în specializarea Parodontologie, devenind medic specialist în anul 2018.

Pe parcursul celor 3 ani de rezidențiat a practicat atât stomatologia generală, cât și parodontologia, colaborând cu numeroase cabinete dentare din Turda și din Cluj.

A participat la numeroase cursuri, congrese și workshopuri, atât în țară cât și în străinătate ,dedicate parodontologiei și utilizării laserului în stomatologie.

În prezent se axează pe tratarea bolii parodontale, precum și a altor probleme gingivale, abordând tehnici de microchirurgie minim invazive.

Interviu cu Bugnariu Adina

Când și de ce ați hotărât să deveniți medic stomatolog?

Am hotărât să devin medic stomatolog în clasa a 11-a. Încă de mică îmi doream să devin medic chirurg generalist, însă odată cu trecerea timpului am realizat că pentru o femeie este foarte dificil acest job întrucât implica multe ore petrecute în spital, așa că am decis să aleg o altă ramură a medicinei (stomatologia) cu gândul de a alege o specializarea viitoare care să mă îndrepte tot spre chirurgie.

De cât timp faceți parte din echipa Oral Design Clinic?

Fac parte din echipa Oral Design din septembrie 2018. Am decis să fac parte din echipa deoarece întotdeauna mi-am dorit să fac lucrez într-o clinică care sa îmi ofere o colaborare cu colegi specializați în toate ramurile stomatologiei. Anterior lucrasem doar în cabinet stomatologice mai mici, în care nu

aveam această oportunitate.

Care considerați că este punctul forte al clinicii Oral Design?

Principalul punct forte al clinicii este faptul că membri echipei sunt foarte buni profesioniști, dispune de o tehnologie de ultimă generație și oferă pacientului o gamă extinsă de tratamente rapide și fără durere.

Cum definiți succesul în acest domeniu?

Succesul în acest domeniu îl cuantific în primul rând prin feedback-urile pozitive venite din partea pacienților și prin faptul că aceștia mă recomandă mai departe. Deasemenea, există din ce în ce mai mulți colegi stomatologi din Cluj care doresc să colaboreze cu mine. Nu în ultimul rand, un aspect important al menținerii succesului este reprezentat de actualizarea în mod regulat a cunoștințelor prin participare la cursuri și congrese atât în țară cât și în străinătate.

Care credeți că sunt atuurile unui stomatolog bun?

Atuul unui stomatolog bun este profesionalismul,  însă acesta nu este suficient. Este necesară capacitatea de a se face înțeles de către pacient (de a vorbi pe limba lui) dar și capacitatea de a asculta și empatiza cu dorințele pacientului. De multe ori ceea ce ne dorim noi medicii să obținem printr-un tratament, nu este echivalent cu ceea ce-și dorește pacientul. De aceea este important sa îi putem oferi pacientului explicații complexe și pe înțelesul lui care să-l facă să înțeleagă punctul de vedere al unui profesionist și să accept cu încredere planul de tratament ideal.

Considerați că, în prezent, ar trebui să se schimbe ceva în stomatologia din România? Dacă da, ce anume?

Majoritate medicilor stomatologi vizează doar punctul final al tratamentului stomatologic, nu și întreținerea sa. Aceștia “uita” un aspect esențial și anume cum să-l învețe pe pacient să își mențină rezultatele obținute printr-o igienă orală adecvată. Controalele și igienizările periodice făcute o dată la 6 luni nu sunt suficiente pentru a păstra rezultatele; consider că poate chiar mai important decât acestea este educarea pacientului despre cum își poate asigura o igienă adecvată acasă. Pentru a-l instrui în acest sens este nevoie de multă răbdare din partea medicului și de mai multe ședințe în care să se urmărească evoluția cazului.

Cum vă înțelegeți cu echipa cu care lucrați?

Între mine și membri echipei cu care lucrez există o relație de respect și de prietenie în același timp. Fiecare caz tratat la comun este bine pus la punct în cadrul ședințelor destinate în acest scop și ne ajutăm interdisciplinar cu sfaturi.

Care credeți că este cel mai important aspect al relației medic-pacient?

Cea mai importantă este comunicarea în relația medic pacient. Pacientul trebuie să înțeleagă încă de la început necesitatea efectuarii unui tratament, durata acestuia și costurile.

În final, povestiți-ne puțin despre hobby-urile dvs. și cum vă relaxați în timpul liber.

În timpul liber îmi place să călătoresc, să fac drumeții în natură, să citesc și să fac sport.

Orar Clinica